Selecteer een pagina

Allroad Kennismakingsweekend

Wat is dit allroadweekend eigenlijk: Een lang weekend, startende op vrijdagavond tem zondagnamiddag. Dé perfecte manier om gedurende een weekend je hoofd leeg te maken, zonder op zondag uitgeput te eindigen.
Dit event gaat door in Zeeuws Vlaanderen, over onverharde paden en dijkweggeltjes, meestal gravel maar hier en daar kan er een plak modder tussen zitten. Perfecte oefening dus voor de Alpen, waar het ook meestal gravel en stenenpistes zijn, maar waar je ook wel eens verrast kan worden door een modderig stuk.

Wie mag hier aan deelnemen: Iedereen eigenlijk, dus je bent sowieso welkom, maar dit weekend is vooral gericht op mensen die op een makkelijke en gemoedelijke manier eens willen proeven van het allroadrijden, zonder daarvoor direct 1000km ver te moeten gaan, alsook voor de deelnemers van onze allroadreizen om mekaar op een relaxte en ongedwongen manier te leren kennen.

Waarmee mag ik deelnemen: Wel, het is uiteraard de bedoeling om deze allroadrit te rijden met dezelfde motor als diegene waarmee men gaat deelnemen aan de allroadreis, en aangezien we daar een limiet hebben gesteld doen we dat hier wederom, kortom, elke grote (minimum 600cc) allroad, voorzien van de juiste banden. Inzake banden, er kan in Zeeuws Vlaanderen wel hier en daar een flink modderig stuk tussen zitten, dus een band met toch iets meer profiel dan een Anakee, Scorpion Trail, Tourance etc is wel aanbevolen. Wil dat zeggen dat je zonder een allroadprofiel niet welkom bent?
Absoluut niet, maar hou er gewoon rekening mee dat ’t bij natte weersomstandigheden ietsje moeilijker kan worden voor jouw motor (en jezelf) om door de modderige secties te geraken.

Niet welkom zijn dus echte enduromotoren, al dan niet voorzien van echte noppen. Daarvoor is deze rit véél te soft, je gaat je met zo’n machine ook niet amuseren tijdens de rit.

Wanneer gaat ’t door, en wat is de planning: Je komt toe op de locatie in Vogelwaarde op vrijdagavond 28 oktober. Ik ben daar sowieso reeds vanaf de late namiddag aanwezig maar de meesten zullen arriveren tussen 17u en den donkere. Tip voor de kampeerders, zorg dat je nog licht hebt om je tent op te zetten, in ’t donker is zoiets altijd een gedoe.
Die vrijdagavond is er door ons eten voorzien, waarschijnlijk gaan we de locale traiteur inschakelen. Drank (Cola, Cola Zero, Fanta, Schweppes, Jupiler)  wordt door ons ter plekke aan 1€ per blikje ter beschikking gesteld. Er is ’s avonds geen café of bar ter beschikking maar we kunnen bij koud of nat weer wel in de “boerenschuur” zitten, die is voor ons gereserveerd. Ook daar is dus aan gedacht.

Zaterdag 29 oktober is dan ontbijt voorzien, ofwel op de tafels buiten, ofwel in de boerenschuur. Geen ruim buffet, maar wel koffie en vers brood met confituur, of hesp, kaas etc. Ook croissants zijn aanwezig, alsook chocoladebroodjes. Basic, maar lekker.
Na het ontbijt maken we ons klaar, tegen 10u ten laatste moeten we kunnen vertrekken of de planning valt in duigen. Wees dus niet te laat die ochtend. Tijdens de rit is er een middagstop voorzien in Retranchement, een dorpje op de Nederlands/Belgische grens tegen ’t Zwin. Na de middagstop wordt de route hervat en tegen de vooravond komen we terug op de locatie in Vogelwaarde terecht.
Iedereen krijgt ruim de tijd om zich te verfrissen, tegen de avond verzorgen wij wederom het avondmaal. Wie geen pizza lust, gelieve ons dat duidelijk te maken 😉

Zondag 30 oktober is het weekend haast voorbij, maar eerst hebben we nog een lekker ontbijt. Tegen 10u moet de locatie opgeruimd en leeg zijn, we rijden met de bagage nog een rondje voor diegenen die ’t willen, maar wil je direct naar huis is dat ook een mogelijkheid. Eigenlijk ben je vrij om te doen wat je wil na ’t ontbijt, maar wij gaan nog een asfaltrondje rijden tot de middagstop, daarna wordt er afscheid genomen en wordt de rit huiswaarts voor ieder ingezet.

Maareuh, waar slaap ik, en wat kost dit allroad weekend: De eerste 8 ingeschreven deelnemers hebben de keuze om in te tekenen voor de hutten, er zijn 2 hutten met elk 4 bedden gereserveerd. Let wel, trekkershutten, dus eigen slaapzak meenemen. Eens deze 8 slaapplekken volzet wordt ’t sowieso kamperen. De prijs voor kampeerders of huttenslapers blijft dezelfde, daar maken we geen onderscheid in.
En de prijs voor dit allemaal, die komt op 120€ per deelnemer uit. Da’s inclusief 2x slapen, 2x avondeten en 2x ontbijt, alsook inclusief de allroadrit door onszelf voorgereden in systeem-D. Niet inbegrepen zijn de middagstops, de benzine en de drank tijdens de avonden.

Cool, hoe schrijf ik me in: Simpel, door middel van een mail naar info@motoadventuretravels.be te sturen met je intentie van deelname, en je voorkeur van overnachting, dus hut of tent. Indien nog geen klant bij ons of bij Moto Adventure Store, bezorg ons dan ook ineens je gegevens, zodoende kunnen we de factuur opmaken en deze samen met de betalingsgevens direct doormailen.

 

€ 120,- p.p.

max. 18 deelnemers

aankomst op 28 oktober 2023

2 rijdagen ter plekke

regio Limburg of Zeeuws-Vlaanderen

"*" geeft vereiste velden aan